Jan Koet Beker 2023 Winnaar Thomas Beuman

Thomas opnieuw de snelste!

De Jan Koet Beker is andermaal gewonnen door Thomas. Hier en daar liet hij wel een steekje vallen maar uiteindelijk bleek hij toch de beste snelschaker te zijn. Doordat Lucas zich op het laatste moment moest afmelden leek het toernooi een zevenkamp te worden in plaats van een achtkamp, maar gezamenlijk overleg tussen spelers en wedstrijdleiding leidde tot het vervangen van Lucas door Boudewijn zodat het toernooi toch ‘op sterkte’ bleef.
De enige die van Thomas wist te winnen was Gerard, maar op dat moment was de buit al binnen voor Thomas dus kwam zijn eindzege niet in gevaar. Hieronder alle uitslagen:

Jan Koet Beker 2023 Uitslagen

Deze scoretabel vertaalt zich in de volgende eindstand:

 1. Thomas 11½
 2. Gerard 10
 3. Martijn 7
 4. Joop 7
 5. Wil 6
 6. Olaf 6
 7. Adinda 5½
 8. Boudewijn 3

(Onderling resultaat telt bij gelijk eindigen)

Nog eens tien spelers streden in een toernooi om de titel ‘best of the rest’. Dat leverde een verrassende winnaar op: Corné van Duijvenbode, door Chiel meegenomen om hem kennis te laten maken met de gezellige Leithen-sfeer. Corné liet er geen gras over groeien en versloeg in de eerste drie rondes achtereenvolgens Joris, Tom en Jos, zodat al direct duidelijk was wie de grote favoriet was. Uiteindelijk kon alleen Chiel de eer redden…

De eindstand van dit toernooi:

 1. Corné 8
 2. Jos 7
 3. Tom 7
 4. Joris 6½
 5. Hans W 5½
 6. Koen 3½
 7. Martijn J 3½
 8. Chiel 3
 9. Lara 1
 10. Ton 0

10 mei 2023