Joop Bakker wint Jerry Bey Beker

In een spannende finale is Joop Bakker winnaar geworden van het jaarlijkse rapidschaaktoernooi om de Jerry Bey Beker. Hij bleef een half punt voor op Gerard Milort.
Al na drie van de vijf rondes was al duidelijk dat de strijd ging tussen hun tweeën zou gaan. Waarbij Joop het voordeel  had dat hij de onderlinge partij in de eerste ronde gewonnen had.
In de vijfde ronde (Gerard was uitgespeeld en op 3 punten geëindigd) had Joop genoeg aan remise om de titel binnen te halen. Wil deed zijn sportieve plicht, won zelfs een kwaliteit maar Joop leek voldoende compensatie te hebben. Een grove fout van Wil leverde Joop even later zelfs een vol punt op.

Rapid schema 2023

Naast deze finale kwamen nog eens dertien Leithenaren in actie voor een rapidtoernooitje waarin je met een beetje goede wil zou kunnen spreken van de titel ‘best of the rest’.
Ook hier een bijzonder spannende strijd waarin uiteindelijk niemand puntloos bleef. Na vier ronden stond Daan Vernooij een half punt voor op Joris Kuipers en Tom Noom.
In de laatste ronde won Joris van Daan, ook Tom wist zijn laatste partij te winnen. Twee winnaars dus, waarbij de weerstandsscore van Tom iets beter was dan die van Joris.