Verslag Snelschaken 2022-2023 Ronde 2

Voor de tweede voorronde van het snelschaakkampioenschap werden de negentien deelnemers in twee groepen verdeeld waarvan de beste vier zich plaatsten voor de finalegroep. En de beste vier dáárvan plaatsten zich voor de grote finale om de Jan Koet Beker (te spelen op 9 mei 2023).

De eerste groep werd gewonnen door Marco (7 uit 8) voor Gerard (6 uit 8). Frans en Lucas scoorden 5 uit 8, maar aangezien het onderlinge resultaat in het voordeel van Maurice uitvier plaatste hij zich voor de finaleronde.

De andere groep werd met overmacht gewonnen door Martijn V. Hij bleef ongeslagen (8 uit 9). Joop eindigde als tweede met een punt minder en de twee andere ‘kwalificatieplaatsen waren voor Olaf en Wil.

In de finalegroep stond Wil zijn plek af aan Adinda. Nog eens zeven rondjes snelschaken, terwijl hij na de eerste voorronde-avond toch al geplaatst was voor de slotavond, was hem blijkbaar teveel…

In de finale ronde was de pijp bij Martijn blijkbaar leeg, terwijl Gerard juist op volle kracht door wist te knallen (7 uit 7).

Wat betekent dit voor de eindronde? Na de eerste avond hadden Marco, Thomas, Wil en Joop zich al gekwalificeerd. Daar komen nu Gerard, Lucas en Olaf bij. Voor de overblijvende achtste plek (vrijgekomen doordat Marco zich twee keer bij de eerste vier plaatste) moet volgens het reglement eerst gekeken worden naar de spelers die als vijfde waren geëindigd. Op de eerste speelavond was dat Martijn, op de tweede avond Joop. Maar aangezien laatstgenoemde zich ook al eerder gekwalificeerd had is het dus Martijn die het deelnemersveld completeert.