Leithenaren op het Noteboomtoernooi

Negen Leithen-leden waren present op het Noteboomtoernooi: zes in de vierkampen, de drie anderen in de ‘grote’ toernooien. Om met die laatste te beginnen: Joris trad aan in de B-groep en kreeg in ASC-speler Arian de Bruijne direct een tegenstander van formaat. Een nul was het resultaat op de openingsavond. Zaterdag werd dan weer wel een succesvolle onderneming: 2½ uit 3, onder meer dankzij winst tegen een speler met bijna 1900. Op zondag was de koek op en waren twee nullen het resultaat, maar uiteindelijk scoorde Joris toch nog een TPR ruim boven zijn eigen ELO.

In de C-groep twee Leithenaren: Mick en Hans. Allebei begonnen ze slecht met respectievelijk ½ en 0 uit 3. Mick wist er vervolgens nog twee punten aan toe te voegen zodat ook hij een dikke ‘plus-TPR’ behaalde. Voor Hans bleef de teller op 1½ uit 6 staan. Volgend jaar toch maar een vierkamp spelen, Hans?

Dan de zes man in de vierkampen. Ornett stond op de reservelijst die wordt aangehouden voor het eventueel volmaken van de groepen en moest vervolgens toch aan de bak. In de hoogste groep nog wel, waarin hij voortvarend startte met 1½ uit 2. Door een nederlaag in de derde ronde ontging hem de eerste prijs en werd hij gedeeld tweede.

Gerard (zie ook zijn persoonlijke verslag elders op de site) had na twee overwinningen, onder meer tegen Ernst Gevers, voldoende aan een remise in de laatste ronde voor de eerste prijs.

Ook Chiel, Piet en Ton eindigden met 1½ uit 2 op de tweede plaats.

Zelf wist ik met enig fortuin met 2½ uit 3 op een gedeelde eerste plaats te eindigen zodat ik in elk geval mijn inschrijfgeld terug kreeg.

Jos