Maximale winst Leithen C

Leithen begon met een voorsprong, Kondrat had in een vooruit gespeelde partij Roen de Koning verslagen. Op de speelavond speelden 2 Leithen teams tegen Leiderdorp, waardoor Daan naar het B-team was doorgeschoven. Richard verving hem op bord 1, terwijl Carel op bord 5 voor Steven speelde. Richard speelde een voortreffelijke partij tegen Jeroen Abbes, hij had veel tijd geïnvesteerd in de opening en dat wierp zijn vruchten af. Met een fraaie matcombinatie haalde hij het volle punt binnen.

Toen ik een schuine blik op Carels bord wierp, zag ik dat hij al 2 stukken voorstond en een stevige aanval op de koningsvleugel van v.d. Nes had, die terecht opgaf (0-3).

Aad Smis opende tegen Hans met f4 en kreeg aanvallend spel, maar echt gevaar dreigde er niet. Hij bracht een kwaliteitsoffer, dat niet goed doorgerekend was, en vijf zetten later gaf hij op, waarmee Hans het winnende punt scoorde (0-4)

Ik speelde tegen invaller Klein Essink een gelijk opgaande partij, totdat ik met een paardvork een pion won. Toen ook zware stukken van het bord verdwenen, bleef er een gewonnen eindspel van T +4 pionnen tegen T + 2 pionnen over (0-5). Mick tenslotte had in het eindspel een pion meer, maar het loperpaar van Rieks van Reenen leek sterk, zodat het er remise-achtig uitzag. Mick kon echter zijn paard rondspelen en met een paardvork een loper veroveren.

Daarmee won Leithen C met de maximale score van 6-0 en gaat na 2 wedstrijden als enige team ongeslagen het nieuwe jaar in!

Piet